Nu är äntligen vår Äpplefrost buteljerad! Vi beräknar lansera den på Systembolaget under våren, men redan nu kan du prova den på Sjöbo Gästgifvaregård. Avnjut den till gästgifveriets fantastiska gåsamiddag eller till julbordet. 

När den kalla nordanvinden drar in över de skånska slätterna fryser vi vår äpplemust och utvinner ett koncentrat, som vi blandar med vår Äpplebrandy (calvados). Resultatet blir en söt, men ändå frisk, dryck gjord till 100 procent av äpple. Helt utan tillsatser! Smaken på Sövde Äpplefrost påminner mycket om ett ice-wine, men istället för druvor använder vi mer än 200 sorter skånska äpple. För att få smaken ännu fylligare låter vi den mogna ett år på ekfat innan buteljering. Varje centilliter Sövde Äpplefrost innehåller två hela äpplen!

 

Nu har vi hämtat inspiration och en och annan god dryck från Normandie! Här satte en gång i tiden de svenska vikingarna äppelträd och tillverkade riktig cider. 1000 år senare tänker vi föra traditionen hem igen.

 

Det är inte varje dag man får sina barndomsidoler på besök i Musteriet! Idag stod bland annat Lasse Åberg, Klasse Möllberg och Janne Schaffer i destilleriet och fick veta hur vi pressar skånska äpplen till must, cider och calvados. Ikväll ser vi Electric Banana Band uppträda på amfiteatern i Sövde. 

https://www.facebook.com/sovdemusteri

60 kilo fläderblommor och 100 kg citroner.

Nästa vecka finns vår populära fläderdryck i butiken igen!